matildamollerstrom.blogg.se

Mina drömmar är att få utveckla mitt hästintresse för problemhästar, även att få arbeta med att hålla kurser inom det mer kreativa, handarbete. De två senaste åren har jag anordnat kranskurser inför jul. Otroligt roligt och inspirerande. Här kommer jag dela med mig av kunskaper, tips och information om det som komma skall. Ni når mig på 0708 922372 för frågor eller bokning. /Matilda

Sòla

Publicerad 2015-03-24 11:43:24 i Allmän,

Sòla är ett islandssto som mina föräldrar köpte som föl från Island. Nu är hon i inridningstider och därför behövs markarbetet påbärjas mer regelbundet nu. Markarbete är en väldigt stor grund till att ridningen sedan fungerar. Alla kommandon och du visar hästen ett lugn som du vill ha när ni arbetar ihopa. Även när du sedan sitter på ryggen.
Under dessa år har Sòla varit med om en hel del, men hon är en fantastiskt lättlärd och lyhörd häst.
 
Första gången jag tränade henne, för två helger sedan, jobbade vi med att hon skulle gå runt om mig. Som att jag longerar henne, men jag följer inte med henne runt och kollar på henne hela tiden utan hon ska gå runt mig själv. Jag snurrar bara mitt långa grimskaft runt om mig.
En annan viktig sak är att jag inte ska behöva "dra" henne in till mig. Utan att jag ska ha ett kommando till det. Mitt kommando är att titta på hennes rumpa och böja överkroppen framåt. För att förstärka min blick, att hon ska förflytta rumpan ut ur cirklen, använder jag min stick och riktar mot punkten där jag tittar.

Detta gick otroligt snabbt att lära Sòla. Med vissa tar det så mycket mer tid, för de är så osäkra att de inte vågar ta steget att gå i en cirkel runt om mig.
Allt handlar om att vara tydlig i sina rörelser och visa att man bestämmer, men på ett ödmjukt vis.
 
 
(Film på första träningenkommer inom kort.)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela