matildamollerstrom.blogg.se

Mina drömmar är att få utveckla mitt hästintresse för problemhästar, även att få arbeta med att hålla kurser inom det mer kreativa, handarbete. De två senaste åren har jag anordnat kranskurser inför jul. Otroligt roligt och inspirerande. Här kommer jag dela med mig av kunskaper, tips och information om det som komma skall. Ni når mig på 0708 922372 för frågor eller bokning. /Matilda

Hur vi påverkar våra kroppar

Publicerad 2016-02-11 20:18:31 i

Har fått äran att hålla i barn yoga. Helt fantastiskt!

Att se att yngre har så mycket spänningar, låsninga, som i sin tur utvecklas till rygg ont, dåliga knä. Finns många symptom, är skrämmande.

Man påverkas av sin omgivning och stress är ett stort problem som finns över allt. Skolor, dagis, jobb, i hemmen. Men den sätter sina fotspår. Kroppen bygger in massa spänningar, små blockeringar, som sakta blir större och större.

Till sist bryter det ut, ett symptom. Migrän är väldigt vanligt.

Här är yogan otrolig. Hur vi kan jobba bort migrän, dov huvudvärk, onda höfter/ben, med hjälp av att vi jobbar med oss själva. Hittar oss själva. Hittar vårt egna lugn. Lär oss hur vi ska hitta tillbaka till lugnet i stressiga situationer.

Vi jobbar med att få igång flödet i kroppen. Få flödet jämt och jobba bort blockeringar. För att motverka problem i våra kroppar.


Att göra detta i tid, i ung ålder, är otroligt bra! Att få lära sig sin egen kropp. Att få lära sig känna kroppens signal att säga stopp, innan det blir tvärstopp.
Inlärning av alla dess slag bli enklare. Man känner av energin i olika situationer enklare, hur man ska bete sig eller hur man ska göra i olika situationer.
Sammarbetet med sitt djur bli enklare. Du ser och uppmärksammar saker i ett tidigare stadie.

Barn är känsliga. De har inte hunnit bygga in så många "spärrar", som vi vuxna ofta hinner. Det blir därmed, i många fall, enklare att jobba bort spänningar. De sitter inte lika djupt. Men viktigt att underhålla.

Men här gäller det även att hela familjen förstår en situation. Att alla försöker hjälpas åt. Att alla är medvetna om hur mycket vi själva faktiskt kan påverka olika ting.
Att vi alla hjälps åt med stressen. Få ett lugnt hem. Ett hem där man kan landa. Att all rörelse och alla tankar försvinner när man går innanför dörren.

Något tänkvärt, men så viktigt!



Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela